Tóépítés Budapest XVIII

KERTI

Ennek a Budapest 18. kerületi tóépítés projektünknek is volt előzménye. A kert átépítése során merült fel egy kerti pihenő kialakításának igénye. A korábbi kőhalomra hasonlító, nem túl esztétikus kerti tó helyett egy hangulatos tóparti pihenőt alakítottunk ki fa napozóval.

CSOBOGÓ, VÍZESÉS

A tópartot úgy alakítottuk ki, hogy a sík felületet megtörje, de ne legyen természet ellenesen magas. Ezért egy szolíd vízesést építettünk, melynek hátterét éppen a szükséges magasságban megemeltük, néhány nagyobb andezit szikla alkalmazásával. A tóba rejtett szivattyú a vízesésen keresztül forgatja a vizet, így folyamatosan biztosítja az oxigén ellátást.

ANDEZIT PART

A tómeder teljes felületét andezit sziklák borítják. A tópart természetességét a különböző méretű andezit örlemény és a folyami kavics keveréke adja.

TÓPARTI NÖVÉNYEK

Az élő víz egyensúlyát a mederbe ültetett hínárfélék, az átlátszó vízfelület látványát a tavirózsa színes virágai és úszó levélfelülete adják. A sekélyebb parthoz közeli részekben zsurlók, hídőrök, nyílfüvek csoportja töri meg a sziklák ridegségét. A kerti tó nagyobb részét szinte reggeltől estig éri a nap, így olyan évelő növényeket választottunk, amelyek jól tűrik a forró nyári napokat.

SZERETNÉ ÉLVEZNI KERTJÉBEN A KERTI TÓ MEGNYUGTATÓ LÁTVÁNYÁT?

Kérje ajánlatunkat egy díjmentes felmérésre!

TOVÁBBI MUNKÁINKBÓL:

GYEPSZŐNYEGEZÉS Budapest XVIII kerület

kerttervezés

Kerttervek – kerttervezés: munkáinkból

ontozőrendszer

Automata öntöző telepítés és gyepszőnyegezés Budapest XVII kerületben

KERTÉPÍTÉS Veresegyházon

viacolor rakása

Térkövezés Budapest és vonzáskörzete

Hollandpázsit műfű telepítés